
Järgnevalt siis üks hea retsept, mida mu ema on koguaeg teinud ja mis ameeriklastele tuttav.
Ise teen seda järgneva retsepti põhjal (tasside puhul kasutan tavalist kruusi):
3 või 4 küpset banaani
1/3 (üks kolmandik) tass sulatatud võid
1 tass suhkrut (ma olen natuke vähem pannud, muidu liiga magus, nii umbes kolmveerand tassi)
1 muna, lahti klopitud
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
natuke soola
1,5 (poolteist) tassi jahu
(kui soov, siis rosinad, pähklid, kookoshelbed jmt.)
Sega purustatud banaanid ja sulatatud või. Sega juurde suhkur, muna, vaniljesuhkur. Puista küpsetuspulber ja sool. Viimasena sega jahu. (ma olen tavaliselt lisanud ka natuke rosinaid, kookoshelbeid, mandlilaaste või pähkleid, vastavalt võimalusele)
Pane vormi ja küpseta umbes 1 h 200 kraadi juures (mul läheb tavaliselt 45 minutit, et valmis saaks).
Tahaks täna teha seda, aga mul on väga ebaküpsed banaanid kodus :) Kas sul on sellega kogemust? et peavad ikka kindlasti küpsed (pehmed) olema?
ReplyDeleteEi pea, mul on väga tihti olnud tavalised banaanid, lihtsalt purustan sodiks sellest hoolimata, natuke raskem on ainult...
ReplyDelete